Alquin ontwikkelt spraakmakend lesmateriaal om leerlingen te prikkelen en de onderlinge dialoog tussen leerlingen en de docent te activeren.

Gemotiveerd door deze heldere visie ondersteunt Alquin al meer dan 30 jaar leerlingen bij het ontwikkelen van een gezonde taalvaardigheid.

ALQUIN MAGAZINE

Alquin Magazine is een tijdschrift gevuld met actuele teksten die aansluiten op de belevingswereld en het niveau van jouw leerlingen. De teksten worden geselecteerd en bewerkt door het Alquin redactieteam en een speciaal samengesteld panel van leerlingen.

Alquin Magazine verschijnt twee keer per jaar en wordt in twee varianten aangeboden: ‘Intermediate’ (met teksten op ERK A2 en B1 niveau) en ‘Advanced’ (met teksten op ERK B2 en C1 niveau).

Onze redactie, bestaande uit (oud-)docenten, onderwijskundigen en educatief auteurs, draagt zorg voor de samenstelling van een bijzonder uitgebreid en gevarieerd didactisch pakket (altijd afgestemd op het betreffende ERK-niveau). Leerlingen ontwikkelen zich tot competente tweede taalgebruikers en werken aan alle skills die bij iedere tekst aan bod komen: reading comprehension, speaking, listening en writing.

De didactiek wordt volledig in het Engels aangeboden (met de doeltaal als leertaal) en verrijkt met toegepaste grammar, vocabulary en creatieve literature verwerkingsopdrachten.

Dankzij de multiple choice oefeningen in ‘CSE-stijl’ raken de leerlingen tot slot ook vertrouwd met het CSE format en werken ze goed ondersteund toe naar hun eindexamen.

ANDERE PRODUCTEN

Naast Alquin Magazine publiceren wij ook special editions, examentrainingen, een grammaticamethode en een serie literature katernen.

Bezoek onze website www.alquin.com voor meer informatie of kom langs bij onze stand op het NCE 2024!

Deel dit artikel