De toekomst van Engels leren begint hier! 

Loop een willekeurige klas binnen tijdens een Engelse les en je merkt direct de grote niveauverschillen tussen de leerlingen. Voor leerkrachten en docenten een grote uitdaging om toch voor een iedereen een effectieve les Engels te geven. Ondanks dat leerkrachten en docenten kampioen zijn in multitasken, is het haast onmogelijk om zonder hulp die effectieve lessen Engels te kunnen geven. Holmwoods biedt uitkomst en zorgt er samen met leerkrachten en docenten voor dat alle leerlingen blijven groeien en leren in de Engelse taal, ongeacht in welke klas ze zitten en welk niveau ze hebben.

Holmwoods biedt drie opeenvolgende methodes aan; Kids, Tweens en Tracks. Elke methode sluit aan bij de belevingswereld van de doelgroep, de leerbehoeften van de leerlingen en bij de (vaak) beperkte voorbereidingstijd van de leerkrachten en docenten. Samen vormen de methodes één complete, doorlopende leerlijn waarbij de leerlingen Engels leren voor het leven. Vraag de gratis zichtzendingen aan op onze website voor de volledige ervaring.     

 
Starten met Engels is echt leuk met Kids!  
Kids (groep 1 t/m 4) 

Fysieke materialen, veel bewegen, zingen en praten. Jonge leerlingen leren een goede basis aan op een speelse wijze. De vijf kleurrijke prentenboeken in een leerjaar vormen een kapstok om de woordenschat op te bouwen. Elk prentenboek heeft een eigen verhaal en eigen thema’s, zodat de Engelse lessen goed kunnen aansluiten bij de jaarthema’s. 

Duidelijke handleidingen en stevige flashcards zorgen voor een minimale voorbereidingstijd van de leuke, speelse lessen. Heeft de leerling meer uitdaging nodig? Stel dan de moeilijkere doorvragen bij het prentenboek, gebruik de woorden op de flashcards en laat ze de werkbladen maken.  

De fysieke prentenboeken, flashcards en werkbladen vormen samen met het themalied, de spelletjes en prentenboeken op het digibord voor veel authentiek Engels. Stap voor stap leren leerlingen woorden en korte zinnen uit te spreken en krijgen ze steeds meer zelfvertrouwen als ze Engels praten.    

 
Ga mee op avontuur met Tweens! 
Tweens (groep 5 t/m 8) 

Binnen een meegroeiende verhaallijn leren de leerlingen naast culturele aspecten, hun woordenschat te vergroten, teksten te lezen, te luisteren naar video’s en audio’s, berichten te schrijven, zinnen uit te spreken en gesprekken te voeren. Tweens is de enige methode die dit online aanbiedt op verschillende niveaus binnen één klas. Aansluiten op het niveau van de leerling is hierdoor een ‘piece of cake’. Bovendien is de online leeromgeving adaptief en bevat het veel ondersteuning voor leerlingen met dyslexie.  

Om de passieve kennis om te zetten naar het toepassen van de Engelse taal gebruikt elke leerling een adventure book. Tijdens het werken in de adventure books zijn de leerlingen vooral aan het schrijven, spreken en gesprekken aan het voeren op een leuke, motiverende wijze. Dialogen, (bord)spellen, puzzels, kleine onderzoekjes en interviews, het komt allemaal voorbij. In de overzichtelijke handleiding staat in het Nederlands met Engelse lessuggesties beschreven hoe de les verloopt. Uiteraard staat op het digibord het nodige klaar.  

 
Leer Engels voor het leven met Tracks!  
Tracks (VO, ISK en MBO) 

Samen actief bezig met Engels, elke leerling uitdagen op zijn eigen niveau en eenvoudig het overzicht behouden, het zit allemaal in Tracks. Om het best aan te sluiten bij het niveau van de leerling bestaat deze methode uit meerdere leertrajecten. Elk leertraject heeft zijn eigen kenmerken — een traject met weinig herhaling, veel vocabulaire, moeilijke teksten en ingewikkelde grammatica of juist het tegenovergestelde het kan allemaal op het gewenste niveau in dezelfde klas. De leertrajecten stel je per klas of leerling in. De klasresultaten in één scherm en de persoonlijke weekdoelen zorgen voor duidelijkheid en overzicht voor de docent én de leerlingen. 

Tijd voor actie met de boeken in de klas. De online opgedane taalkennis passen de leerlingen toe tijdens de lessen, waarbij de boeken houvast bieden. Naast de leuke opdrachten werken de leerlingen ook aan projecten: een foodtruck ontwerpen, een city-tour bedenken, een website creëren of een vlog over duurzaamheid maken en meer. Richting de eindexamens zorgen assignments voor verdieping bij elke vaardigheid. De handzame handleiding geeft bij elke les uitleg en inspiratie, zodat de voorbereidingstijd minimaal is. 

Op de website kunt u nog meer informatie vinden over onze methodes en een gratis zichtzending aanvragen. De fysieke materialen sturen wij dan naar u toe en u krijgt toegang tot de online leeromgeving om de volledige methode(s) uit te proberen. Vraag aan en laat de toekomst van Engels leren beginnen! 

Deel dit artikel