IDIOOMSERIE UP AL 40 JAAR ALIVE AND KICKING

Op zoek naar boeken voor woordenschat? De Up serie is de meest gebruikte vocabulairemethode voor Engels, waarmee ondertussen al een paar honderdduizend leerlingen hebben gewerkt. De Up boeken zijn bedoeld voor een systematische opbouw van de woordenschat, de belangrijkste bouwsteen voor alle vaardigheden.

In 1983 begon de idioomserie UP met Build Up. Wegens het grote succes, werd de serie al snel uitgebreid met de delen Follow Up, Finish Up, Step Up en Start Up. De serie is meerdere keren herzien en onlangs weer geheel up-to-date gebracht met per boek zo’n 300 illustraties in kleur en nieuwe hoofdstukken over examenvoorbereiding. En met behulp van het overhoorprogramma WRTS kun je bij elk boek gratis oefenen op pc, tablet, laptop en mobiele telefoon.

‘Een prachtige serie, ik werk er graag mee. Ook mijn leerlingen reageren zeer enthousiast op de overzichtelijke indeling en vooral ook op de speelse illustraties. Zelf merk ik een duidelijke vooruitgang in hun woordenschat. Veel lof dus.’ Aldus Engels docent Anna Reuzel over de materialen.

Andere uitspraken van docenten zijn o.a.: ‘Wij gebruiken sinds jaar en dag Build Up. Het is prettig omdat de woorden in context staan en gerubriceerd staan per thema.’, ‘We hebben smakelijk gelachen om de grappige plaatjes in de boekjes.’, ‘Wij gebruiken al jarenlang Follow Up en Finish Up met veel plezier.’, maar ook: ‘Finish Up is een erg goede methode voor idioomopbouw. Ook door te voeren op andere niveaus ‘Follow Up’ voor HAVO 4/5. en Build-Up voor eronder. Volgen ERK methode.’

De serie bestaat uit:
Start Up      2 vmbo/havo/vwo
Step Up       3-4 vmbo BB/KB
Build Up     3 havo-vwo en 3-4 vmbo GL/TL
Follow Up   4-5 havo
Finish Up    4-6 vwo

Benieuwd naar de boeken? Vraag een beoordelingsexemplaar aan via: www.schoolsupport.nl/bex

De Idioomserie wordt uitgegeven door Uitgeverij Schoolsupport. Naast de Idioomserie zijn er ook boeken voor Engelse grammatica zoals Backbone Grammar (bovenbouw havo/vwo) en Basic Business Grammar (mbo),  schrijfvaardigheid: Tools4Writing (bovenbouw havo/vwo) en juridisch Engels: Basic Legal English (mbo juridische dienstverlening).

Deel dit artikel