Test-Correct: Toetsings- en besprekingsplatform met functionaliteiten speciaal voor de taalvakken

Het eerste toetsplatform met een digitale schrijfopdracht Speciaal voor moderne talen is in samenwerking tussen taaldocenten en Test-Correct een schrijfopdracht module ontwikkeld. Test-Correct, hét digitale toetsplatform voor interactief onderwijs. Met activerende werkvormen en slimme oplossingen voor formatief en summatief toetsen. Geef persoonlijke aandacht weer de ruimte door inzicht te krijgen in het leerproces.

Voordelen van de digitale schrijfopdracht

ü  Schrijfleerproces maximaliseren door in fases te werken

ü  Overzichtelijk leerproces met gekoppelde leerdoelen

ü  Sneller nakijken door automatische taalcontrole op spelling en grammatica

ü  Gerichte feedback geven aan leerlingen

ü  Feedback uitwisselen tussen leerlingen onderling

Effectief leren schrijven. En zo veel meer!

De 360 graden benadering van “Constructie, Afname, Feedback, Nakijken, Analyse” is wat leren effectief en leuk maakt. Ook bij de schrijfopdracht zijn deze processen geïntegreerd in het digitale toetsplatform. Alle stappen binnen het schrijfproces zijn overzichtelijk in een tijdbalk weergegeven. Zo weet je bij welke stap de leerling zich bevindt en dat er geen stap overgeslagen wordt.

Feedback

Bij het ontwikkelen van een schrijfopdracht staat het leerproces centraal. Daarom hebben we het voor docenten en leerlingen zo makkelijk mogelijk gemaakt om elkaar ondersteuning te bieden en van feedback te voorzien.Zowel voor de docent als voor medeleerlingen is het mogelijk om feedback te geven en eventueel punten toe te kennen. De historie aan feedback is tevens inzichtelijk. Markeer de tekst met een kleurtje en een emoji. Ook kan de opdracht klassikaal worden besproken zodat er van elkaar geleerd wordt.

Analyses

Koppel de verschillende fasen die de schrijfopdracht behandelt aan de persoonlijke leerdoelen. Zie direct waar je leerlingen staan ten opzichte van hun leerdoelen. Zo kun je makkelijk differentiëren in de klas. Als docent kun je ook inzien welke beoordeling en feedback door wie is gegeven.

Vocabulaire module

Het vocabulaire vraagtype is ontwikkeld voor de taalvakken om de woordenschat van leerlingen in een vreemde taal te kunnen toetsen. In het vraagtype ‘Relateer’ kun je gemakkelijk langere lijsten opstellen voor simpele vragen met korte antwoorden. Deze antwoorden worden automatisch goed gerekend. Combineer lijsten, maak je eigen selectie en bepaal zelf hoe je het af wil nemen.

Hoe werkt de vocabulaire module?

ü  Upload een woordenlijst gemakkelijk

ü  Selecteer het aantal woorden dat in een toets moet komen

ü  Laat het systeem willekeurig woorden selecteren per leerling. Natuurlijk kun je ook de woorden zelf selecteren

ü  Maak met één druk op de knop een unieke toets per leerling of per afname

ü  Geniet van het automatisch nakijken en bespaar tijd!

Wil je de taalvaardigheden van je leerlingen stimuleren en ze er efficiënt bij begeleiden? Nodig ons uit voor een vrijblijvende demo en we laten je talensectie zien hoe deze module echt een verschil kan maken!

Probeer Test-Correct nu 14 dagen kosteloos uit!

Deel dit artikel