VAN DALE OP SCHOOL ENGELS

Hoe help je je leerlingen snel en eenvoudig aan de juiste spelling, de beste vertaling en het antwoord op hun taalvraag?

Van Dale Online: Betrouwbaar

Leerlingen werken graag online, maar als ze woorden opzoeken via Google of in een gratis onlinewoordenboek, vinden ze vaak slechte vertalingen, zijn ze snel afgeleid en krijgen ze geen uitleg. Binnen de veilige Van Dale Online-omgeving vindt elke leerling betrouwbare taalinformatie, zonder afleidende advertenties.

Overzichtelijk

Het Van Dale-onlinewoordenboek toont in één oogopslag een overzicht van de verschillende betekenissen die het woord kan hebben. De heldere uitleg van de betekenissen, ondersteund door contextvoorbeelden, idioom en grammaticale  uitleg, helpt om de juiste keuze te maken. Zo worden de leerlingen gestimuleerd om zelf na te denken, een cruciale stap bij het leren van een taal. De ervaring van digitaal werken met echte woordenboeken helpt ze straks ook bij het eindexamen, waar ze diezelfde woordenboeken in print mogen gebruiken.

Met Van Dale App!

Met Van Dale Online op School (VDOS) hebben je leerlingen toegang tot de woordenboeken Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Met de bijbehorende Van Dale App kunnen ze 24/7 snel zoeken, werkwoordrijtjes gebruiken en de juiste uitspraak beluisteren.

Online in het kort

• Woordenschat op eigen lees- en begripsniveau (inclusief school- en vaktaalwoorden)

• Spelling, betekenis, vertaling voorbeeldzinnen, idioom en grammaticale uitleg

• Werkwoordrijtjes en hoorbare uitspraak

• Werkt op elk scherm: smartphone, digiborden, tablets, pc’s enzovoort

• 100% zekerheid in een vertrouwde omgeving

• Inclusief Van Dale App

LESBRIEVEN BIJ VAN DALE ONLINE OP SCHOOL

Gratis lesbrieven voor in de klas!

Veel docenten geven aan dat leerlingen geen idee hebben hoe ze een onlinewoordenboek moeten gebruiken. Zonde! Met de Van Dale Lesbrieven leren jij en je leerlingen hoe je onlinewoordenboeken optimaal gebruikt. Ga naar deze pagina en download de gratis lesbrieven:

https://webwinkel.vandale.nl/lesmateriaal

Liever eerst even rondgeleid worden? Maak een afspraak voor een korte demo of ontvang een gratis proeftoegang voor Van Dale Online op School.

https://webwinkel.vandale.nl/van-dale-online-op-school

ONMISBAAR BIJ HET EINDEXAMEN

Leerlingen werken graag online, maar tijdens het centraal examen zijn alleen papieren woordenboeken toegestaan. Het is dan ook belangrijk dat leerlingen oefenen met het snel opzoeken van woorden en betekenissen in een ‘officieel’ woordenboek.

Welk woordenboek voor welk niveau?

Wij adviseren de Van Dale Pocketwoordenboeken voor het vmbo en de onderbouw havo/vwo. Voor de bovenbouw havo/vwo adviseren wij de Van Dale Grote woordenboeken voor school

Wist je dit al? Een eendelig Van Dale-woordenboek is zelfs bij álle schriftelijke examens toegestaan!*

Tip! In elk woordenboek staat voorin een heldere handleiding om het woordenboek optimaal te gebruiken.

POCKETS: Win tijd door slim design

De vormgeving van onze Pocketwoordenboeken helpt leerlingen om snel en makkelijk te vinden wat ze zoeken. Op elke bladzijde staat het alfabet met duimblokjes om woorden snel te vinden. De heldere blauwe steunkleur helpt om vlot te navigeren door het boek. Ook valt het lidwoord bij elk trefwoord goed op.

De nieuwste woorden

De Van Dale Pockets zijn dikker dan ooit en met de nieuwste woorden brengen de Pockets de woordenschat van leerlingen (en docenten!) weer helemaal up-to-date.

Vergroot de taalkennis van leerlingen

De schoolhacks in het midden van de Pockets geven tips om de taalvaardigheid in de betreffende taal makkelijk te verbeteren en alles uit het woordenboek te halen.

Leerlingen vergroten hun taalkennis bovendien door de handige taalinformatie in de blauwe kaders. Hierin vinden ze extra informatie zoals aanvullende uitleg over het opgezochte woord, landnamen en taaltips. De Van Dale-redactie heeft deze tips precies op maat gemaakt voor middelbare scholieren.

Veel voorbeeldzinnen en extra informatie

Je leerlingen vinden in deze Van Dale Pockets heel veel voorbeeldzinnen, zodat ze woorden direct in de juiste context zien staan. Bij elk trefwoord vinden ze naast de betekenis of vertaling ook veel extra informatie, bijvoorbeeld over het lidwoord, meervoud, werkwoordvervoegingen en verbuigingen.

VAN DALE GROTE WOORDENBOEKEN VOOR SCHOOL

Voor leerlingen in de bovenbouw havo/vwo zijn de Van Dale Grote woordenboeken voor school de beste keus voor de schoolvakken Nederlands, Engels, Frans en Duits. En voor Spaans hebben we de Middelgrote woordenboeken Spaans. Deze grotere en dikkere woordenboeken bevatten ongeveer tweemaal zoveel trefwoorden als de Van Dale Pockets en ze bieden nóg meer voorbeeldzinnen, synoniemen, werkwoordvervoegingen en vertalingen.

Dé boeken voor het eindexamen havo/vwo!

Ook leerlingen in de bovenbouw havo/vwo werken graag online, maar tijdens hun eindexamen mogen ze alleen papieren woordenboeken gebruiken. Door te oefenen met deze Grote woordenboeken op school, wennen ze vast aan het snel zoeken en vinden van betekenissen en vertalingen.

Handige vormgeving

De slimme vormgeving helpt je leerlingen om snel een antwoord te vinden op hun taalvraag. Het alfabet op elke pagina helpt om snel op de juiste plek te komen en de trefwoorden in kleur maken het makkelijker om woorden te vinden.

Extra informatie

Deze Grote woordenboeken voor school hebben meer voorbeeldzinnen en informatie bij elk trefwoord staan dan Pocketwoordenboeken. Bovendien zijn door het boek verspreid zwarte kaders opgenomen met handige taaltips, landnamen en informatie over grammatica.

Meer informatie, prijzen en bestellen:

https://webwinkel.vandale.nl/school/middelbare-school

*Bron: Examenblad.nl

Deel dit artikel