Words can open new worlds

Engels is de taal die mensen en ideeën wereldwijd verbindt. De taal die deuren voor ons opent naar kansen en nieuwe mogelijkheden. Als docent Engels geef je je leerlingen dus een belangrijke basis voor het leven mee.

Een grote rol in de persoonlijke ontwikkeling

Vanaf jonge leeftijd speelt de Engelse taal al een grote rol in de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Ze horen de taal in liedjes en films of komen Engelse woorden tegen op posters, in advertenties of spellen.

“Ik praat veel met mijn vrienden in het Engels, lezen doe ik ook het liefst in het
 Engels, samen met natuurlijk tv kijken of series, en bijvoorbeeld ook YouTube.”

Voor de 12-jarige Katja is het bijvoorbeeld belangrijk om Engels te leren, omdat ze zo de wereld om zich heen beter begrijpt. En: omdat ze heel graag een keer naar New York zou willen “…en daar spreken ze natuurlijk alleen maar Engels. Dus dan is het wel handig om Engels te kunnen.”

Elke leerling zijn eigen niveau en tempo

Dat leerlingen de taal veel en vaak tegenkomen betekent niet dat het leren van het Engels ze altijd gemakkelijk afgaat. Engels lezen gaat Katja bijvoorbeeld al goed af, maar luisteren en begrijpen wat er dan gezegd wordt is voor haar nog een grote uitdaging.

“Engels luisteren dat kan ik minder goed begrijpen dan als
  ik het gewoon zie staan en als ik het zelf kan lezen.”

De 15-jarige Kai spreekt al regelmatig Engels met vrienden en kijkt veel YouTube video’s en Engelstalige series. En lezen? Ook het liefst in het Engels. Geen wonder dat Kai droomt van een eigen boekwinkel in Canada!

Toch was het ook voor Kai even wennen aan die nieuwe taal, maar dat veranderde al vrij snel. Engels kunnen spreken en begrijpen heeft veel losgemaakt. Kai heeft een grote liefde voor lezen ontwikkeld en vindt Engels nu “eigenlijk extreem makkelijk”.  

Ga naar thiememeulenhoff.nl/open-worlds en hoor het hele verhaal van Katja en Kai zelf.

Ontdek op deze pagina ook hoe Julian het Engels in zijn dagelijks leven toepast,
waarom het voor Emilie zo fijn is dat ze goed Engels kan spreken én waarom bucketlist
het favoriete woord is van Lisanne.

Open worlds met New Interface

Met de nieuwste editie van New Interface open je deuren naar nieuwe mogelijkheden door met je leerlingen te werken aan kritisch denken, mediawijsheid, samenwerking en interculturele vaardigheden. Words can open new worlds

Net zoals een taal leeft is ook de methode dynamisch en flexibel. Met het verfrissende, praktijkgerichte materiaal heb je alle vrijheid om je leerlingen op hun eigen niveau te laten leren. En ze te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling.

De nieuwste editie van New Interface heeft een complete doorlopende leerlijn. In de bovenbouw breng je je lessen nóg meer tot leven én bereid je je leerlingen optimaal voor op hun examen, met het Engelstalige magazine WaspReporter. De ideale combinatie voor jouw Engelse les!

Ga voor meer informatie over New Interface en een preview van het lesmateriaal naar
thiememeulenhoff.nl/newinterface en thiememeulenhoff.nl/waspreporter
en kom voor beoordelingsmateriaal langs op onze stand op het Nationaal Congres Engels!

Deel dit artikel